Po pokuse o vlámanie do auta v Košiciach polícia zadržala troch Rumunov

NETKY.SK • 22 November 2016, 15:20 • 2 min
Po pokuse o vlámanie do auta v Košiciach polícia zadržala troch Rumunov

KOŠICE – Košickí policajti v týchto dňoch obmedzili na osobnej slobode troch občanov Rumunska, ktorí sú podozriví zo spáchania prečinu krádeže v štádiu pokusu. Tohto skutku sa mali dopustiť v noci zo soboty (19. 11.) na nedeľu (20. 11.) na Galaktickej ulici v Košiciach pri pokuse vlámať sa do zaparkovaného nákladného vozidla zn. Citroën Jumper.

slovakia

left justify in out

"Pri krádeži však boli vyrušení a z miesta chceli ujsť na vozidle zn. Ford Tourneo s nemeckým evidenčným číslom vozidla," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Policajné hliadky rýchlym zásahom vozidlo zastavili a podozrivú osádku zadržali. "V tejto súvislosti poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie pre prečin krádeže v štádiu pokusu a vykonáva ďalšie procesné úkony," konštatoval Szabó.

 

Na prípade pracujú aj kriminalisti z Trebišova pre podozrenie, že cudzinci sa obdobnej trestnej činnosti dopustili aj na území tohto okresu. Trebišovský vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci 20-ročného Róberta C. Ide o jedného z trojice, ktorý má prechodný pobyt v Nemecku.

 

Podľa vyšetrovateľa sa obvinený dopustil v okrese Trebišov viacerých krádeží spoločne s ďalším občanom Rumunska. To, či ide o ďalšieho zo zadržaných, je predmetom vyšetrovania.

 

Obvinený muž sa mal v čase od 25. októbra do 10. novembra vlámať do troch nákladných motorových vozidiel. Zameriavať sa mal na rôzne drahé elektrické pracovné náradie. Ich krádežou a poškodením vozidiel sa celková škoda vyšplhala na sumu takmer 15.000 eur.

 

"Košickí a trebišovskí policajti na prípadoch intenzívne spolupracujú a po vykonaní ďalších procesných úkonov nie je vylúčené, že budú aj ďalšie osoby obvinené či pribudnú obvinenia aj z ďalších skutkov. Obvinenému cudzincovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," uviedol policajný hovorca.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies