Po pohrebe palestínskeho tínedžera sa rozšírili zrážky s políciou

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 11:42 • 2 min
Po pohrebe palestínskeho tínedžera sa rozšírili zrážky s políciou

JERUZALEM - Zrážky medzi izraelskou políciou a palestínskymi demonštrantami sa z východného Jeruzalema rozšírili dnes do arabských miest na severe po pohrebe arabského tínedžera, o ktorom Palestínčania tvrdia, že ho v rámci odvetného útoku zabili izraelskí extrémisti, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Demonštranti pálili pneumatiky a hádzali na kamene a zápalné fľaše do policajtov, ktorí odpovedali slzotvorným plynom a omračujúcimi granátmi. Polícia zadržala najmenej 20 osôb.
      

Napätie na Blízkom východe sa zvýšilo po únose troch izraelských tínedžerov 12. júna na západnom brehu Jordánu, pripomína AP. Únos vyvolal rozsiahle pátranie, ktoré sa tento týždeň skončilo objavením mŕtvych tiel.
      

Nepokoje vyvrcholili vo východnom Jeruzaleme po tom, čo našli spálené telo 16-ročného palestínskeho tínedžera Muhammada Abú Chdajra, ktorého pochovali v piatok. Rodina Abú Chdajrovcov je presvedčená, že ich 16-ročný syn sa stal obeťou izraelských pravicových extrémistov, ktorí sa tak pomstili za zabitie troch izraelských tínedžerov.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona