Po parížskych útokoch vzrástol počet protimoslimských incidentov

NETKY.SK • 23 Január 2015, 18:54 • 2 min
Po parížskych útokoch vzrástol počet protimoslimských incidentov

PARÍŽ - Po nedávnych teroristických útokoch v Paríži prudko vzrástol počet incidentov zameraných voči francúzskym moslimom. Uviedlo to dnes francúzske Národné monitorovacie centrum proti islamofóbii.

slovakia

left justify in out

Za dva týždne po útokoch centrum zaznamenalo vo Francúzsku 128 protimoslimských činov, čo je takmer rovnaký počet ako za celý minulý rok. Vlani centrum evidovalo celkovo 133 prípadov tohto druhu.
     

Tridsaťtri incidentov z ostatných dvoch týždňov bolo namierených proti mešitám a 95 predstavovali urážky alebo hrozby namierené voči vyznávačom islamu. 
     

"Tieto čísla ale neodrážajú realitu mnohých moslimov, ktorí sa na xenofóbne incidenty nesťažujú. Domnievajú sa totiž, že úrady by vo veci aj tak nič nepodnikli, ako sa to často v skutočnosti deje," uviedol riaditeľ centra Abdallah Zekri. 

     

Francúzsko po parížskych útokoch sprísnilo bezpečnosť potenciálne ohrozených objektov vrátane synagóg a mešít. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies