Po Panama Papers príde možno ďalšie veľké odhalenie: Kajmanie ostrovy sú ochotné zapojiť sa do výmeny údajov o firmách

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 08:33 • 2 min
Po Panama Papers príde možno ďalšie veľké odhalenie: Kajmanie ostrovy sú ochotné zapojiť sa do výmeny údajov o firmách

GEORGE TOWN - Kajmanie ostrovy sa stali najnovším finančným centrom, ktoré sa zaviazalo, že sa pridá k iniciatíve zameranej na výmenu podrobných údajov o vlastníctve spoločností. Táto iniciatíva má sťažiť daňovým podvodníkom a zločincom ich snahu vyhnúť sa odhaleniu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo pre finančné služby v zámorskom území Spojeného kráľovstva v stredu oznámilo, že sa pripojí k úsiliu vylepšiť "celosvetové normy" pre výmenu užitočných záznamov o vlastníctve firiem.

 

Výmena údajov uľahčí identifikovanie ľudí skrývajúcich sa za schránkovými spoločnosťami, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

Malé územie v Karibiku je známym daňovým rajom, ktorý využívajú súkromné firmy a banky.

 

Po aprílovom úniku dokumentov z panamskej právnickej firmy Mossack Fonseca sa päť najväčších ekonomík Európskej únie minulý mesiac dohodlo, že si budú vymieňať informácie o vlastníctve spoločností, a vyzvali aj ostatné krajiny, aby urobili to isté.

 

Po zverejnení interných dokumentov panamskej firmy Mossack Fonseca sa daňové úniky stali jednou z najdôležitejších tém na medzinárodných stretnutiach.

 

Kauza Panama Papers (Panamské dokumenty) je považovaná za doteraz najväčší únik tajných informácií. Objemom dát - 11,5 miliónov dokumentov a 2,6 terabytov dát z internej databázy panamskej spoločnosti Mossack Fonseca - predbehol aj aféru WikiLeaks či kauzu Edwarda Snowdena.

 

Uniknuté dokumenty sa na verejnosť dostali začiatkom apríla prostredníctvom nemeckého denníka Süddeutsche Zeitung a Medzinárodného konzorcia pre investigatívnu žurnalistiku (ICIJ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies