Po pakistanskom chlapcovi, ktorý zabránil útoku, pomenujú jeho školu

NETKY.SK • 13 Január 2014, 10:20 • 2 min
Po pakistanskom chlapcovi, ktorý zabránil útoku, pomenujú jeho školu

PEŠÁVAR - Po pakistanskom tínedžerovi, ktorý minulý týždeň zabránil teroristickému útoku a zachránil tak pravdepodobne stovky svojich spolužiakov, pomenujú štadión a školu.

slovakia

left justify in out

"Rozhodli sme sa pomenovať Aitzazovu Hasanovu školu po ňom. V Hangu tiež vybudujeme športový štadión a takisto ho pomenujeme po Hasanovi," potvrdil pre agentúru AFP poradca miestnej regionálnej vlády. Tá rozhodla aj o vyplatení sumy päť miliónov rupií (34-tisíc eur) Hasanovej rodine. Hasan by mal dostať aj najvyššie štátne ocenenie na návrh pakistanského premiéra Naváza Šarífa.

Udalosť sa odohrala ešte v pondelok v regióne Hangu. Ten hraničí s bezprávnou kmeňovou oblasťou na hranici s Afganistanom, kde majú svoje základne militanti z Talibanu a al-Kájdy. Podľa polície Aitzaz zachytil útočníka asi 150 metrov od hlavnej brány školy, kam chodí asi 2 000 prevažne šiitských detí. Jeho otec Mudžáhid Ali Bangaš uviedol, že necíti smútok nad smrťou syna, ale hrdosť, pretože zachránil životy stovkám spolužiakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona