Po páde vrtuľníka zahynulo 15 ľudí, dvaja sú nezvestní

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 08:00 • 2 min
Po páde vrtuľníka zahynulo 15 ľudí, dvaja sú nezvestní

MOSKVA - Na palube vrtuľníka, ktorý sa zrútil cez víkend do jazera v severoruskej Murmanskej oblasti, bolo podľa najnovších informácií 19 ľudí. Z nich 15 zahynulo, dvaja sú nezvestní a dvaja sa zachránili. Informovala o tom dnes agentúra ITAR-TASS.

slovakia

left justify in out

Úradom sa doposiaľ podarilo identifikovať desať tiel. Medzi obeťami je aj pilot vrtuľníka typu Mi-8. Po dvoch obetiach potápači stále pátrajú, dvoch zachránených hospitalizovali so zraneniami.
      

Časti vrtuľníka sa nachádzajú v štvormetrovej hĺbke. Podľa najnovších správ potápači našli čiernu skrinku. Agentúra RIA Novosti v nedeľu informovala, že na palube stroja boli predstavitelia regionálnej vlády a podnikatelia, ktorí sa vybrali na rybačku.
      

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie na svojej webovej stránke uviedlo, že vrtuľník sa zrútil neďaleko dediny Vostočnoje Munozero.
      

Pre podozrenie zo zanedbania pravidiel bezpečnosti letovej prevádzky sa prípadom začal zaoberať ruský Vyšetrovací výbor. Ako možné príčiny havárie sa uvádzajú nepriaznivé poveternostné podmienky alebo mechanické zlyhanie vrtuľníka.
      

Nehody vrtuľníkov tohto typu sú v Rusku pomerne časté, pripomína agentúra Reuters. Multifunkčný vrtuľník, ktorý sa začal vyrábať za sovietskych čias, sa používa na prepravu osôb a nákladov v odľahlých častiach Ruska. Slúži však aj v ďalších asi 50 štátoch sveta, a to na vojenské i civilné účely.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies