Po páde na značenom chodníku zomrel turista

NETKY.SK • 22 Október 2017, 07:16 • 2 min
Po páde na značenom chodníku zomrel turista

VYSOKÉ TATRY - Vo Vysokých Tatrách zomrel v sobotu zahraničný turista. Podľa očitých svedkov sa pošmykol a spadol na turisticky značenom chodníku smerujúcom na chatu pod Rysmi v mieste nad Žabími plesami.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS).

So žiadosťou o pomoc kontaktoval popoludní horských záchranárov slovenský turista. Cudzinec po páde ostal v bezvedomí, začala sa jeho resuscitácia.

 

Do akcie sa zapojila posádka Vrtuľníkovej záchrannej služby (VZZS), ktorá v Starom Smokovci na heliporte vyzdvihla jedného záchranára HZS.

 

"Po prílete na miesto udalosti pokračovala v resuscitácii lekárka aj so záchranárom HZS, avšak bezúspešne. Telo turistu bolo nabalené a transportované na Popradské pleso, odkiaľ ho previezli do márnice v Novom Smokovci a odovzdali príslušníkom Policajného zboru," informuje webstránka HZS.

Totožnosť nebohého turistu polícia preveruje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies