Po okraji Prešova sa potuluje medveď

NETKY.SK • 13 August 2014, 19:09 • 2 min
Po okraji Prešova sa potuluje medveď

PREŠOV - V okolí Prešova sa od nedele potuluje medveď, ktorého občania najprv zazreli v okolí záhradkárskej osady Pod Kamennou baňou.

slovakia

left justify in out

Dnes sa už dostal bližšie k obývanej časti mesta a lokalitu okolo mestskej haly monitoruje mestská polícia. Ide asi o 150 kilogramového medveďa, zrejme mláďa. Polícia uzavrela časť cyklistického chodníka aj chodník pre peších pri mestskej hale medzi dvoma mostmi. Miesto po celý deň monitoruje.

 

Náčelník mestskej polície v Prešove Ján Andrejko pre agentúru SITA povedal, že dnes medveďa videl a natočil na mobilný telefón Prešovčan, ktorý išiel okolo mestskej haly skoro ráno okolo 5:00. Zábery im premietol, na čo policajti uzavreli cyklochodník pri Toryse, ktorý vedie okolo mestskej haly. Dôvodom je hustý porast kríkov, ktorý môže byť miestom, kde sa medveď ukrýva. Náčelník polície informoval, že poľovnícke združenie pracuje na jeho odchyte, získali už aj súhlas na jeho odstrel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona