Po odstúpení od INF plánujú Spojené štáty vývoj vlastných rakiet

NETKY.SK • 2 August 2019, 21:15 • 2 min
Po odstúpení od INF plánujú Spojené štáty vývoj vlastných rakiet

WASHINGTON - Spojené štáty urýchlia vývoj svojich striel s plochou dráhou letu a balistických rakiet po tom, čo v dnešných hodinách oficiálne odstúpili od Zmluvy o likvidácii rakiet stredného a kratšieho doletu (INF). Tú ešte v roku 1987 uzavreli s vtedajším Sovietskym zväzom. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na americké ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Tú ešte v roku 1987 uzavreli s vtedajším Sovietskym zväzom. Zmluva zakazovala Spojeným štátom a Sovietskemu zväzu a následne Rusku okrem iného výrobu, skúšky alebo vlastníctvo jadrových a konvenčných rakiet s plochou dráhou letu.

 

"Teraz, keď sme odstúpili (od INF), sa ministerstvo obrany bude naplno venovať vývoju rakiet odpaľovaných zo zeme, čo je prezieravá reakcia na kroky Ruska," uviedol v piatok hovorca amerického ministerstva obrany (Pentagónu) Jonathan Hoffman.

 

img

 

Rusko i USA plnenie INF tento rok pozastavili, keď sa vzájomne obvinili z jej porušovania. Oficiálne odstúpenie Spojených štátov od zmluvy označilo v piatok Rusko za vážnu chybu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies