Po odstránení Costy Concordie obnovia pátranie po chýbajúcom tele

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 07:22 • 2 min
Po odstránení Costy Concordie obnovia pátranie po chýbajúcom tele

RÍM - Pátranie po jedinom nezvestnom z 32 obetí havárie Costy Concordie bude pokračovať len čo vrak odtiahnu z miesta, kde výletná loď pred dvoma rokmi narazila na útesy pri talianskom ostrove Giglio. Reportérom to dnes povedal Franco Gabrielli, vedúci talianskeho odboru civilnej ochrany, ktorý odstránenie vraku dozerá.

slovakia

left justify in out

Gabrielli vyjadril "veľký smútok" nad tým, že sa doteraz nepodarilo nájsť telesné pozostatky indického čašníka z lode.
      

Podľa agentúry Associated Press ďalej povedal, že počasie nie je optimálne, je však dostatočne dobré na to, aby sa v pondelok mohli začať práce potrebné na vytiahnutie čiastočne potopenej lode na hladinu. Následne ju odtiahnu do prístavu na pevnine, kde ju rozoberú na šrot.
            

Práce sa začnú v pondelok a o niekoľko dní by loď mala byť na hladine. Vlani sa lodným inžinierom pri odvážnej operácii podarilo dostať loď ležiacu na boku do vzpriamenej polohy, naďalej je však pod hladinou, kde sedí "ukotvená" k pomocným plošinám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona