Po odchode Samuela Slováka povedie Liberec dvojica trénerov

NETKY.SK • 17 December 2014, 14:52 • 2 min
Po odchode Samuela Slováka povedie Liberec dvojica trénerov

LIBEREC - Český futbalový klub Slovan Liberec v stredu vymenoval dvojicu nových koučov prvého mužstva. Trénerský tandem utvoria Jiří Kotrba a Josef Csaplár. Informoval o tom klub spod Ještěda na svojej oficiálnej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Jiří Kotrba v bohatej trénerskej kariére viedol České Budějovice, Cheb, Jablonec, Žižkov, Příbram, Olomouc, Spartu Praha a Brno. Bol tiež lodivodom českej reprezentácie do 21 rokov. V sezóne 2003/2004 doviedol Spartu k osemfinálovej účasti v Lige majstrov. 

 

Josef Csaplár v stredu začal druhú epizódu na lavičke Slovana, v Liberci pôsobil už v rokoch 2001 - 2003. V sezóne 2001/2002 dosiahol historicky prvý liberecký ligový titul. Okrem toho bol trénerom Slavie Praha, Příbramu alebo Viktorie Žižkov. V zahraničí si vyskúšal anabázu v gréckom Panioniose Atény a poľskej Wisle Plock, koučoval aj české mládežnícke národné výbery. 

 

Predchodcom tejto dvojice bol Samuel Slovák, ktorý prišiel do Liberca v júni 2014. Pod jeho vedením odohral Slovan šestnásť ligových stretnutí, tri duely Pohára FAČR a štyri súboje Európskej ligy. Jesenná časť sezóny nebola pre liberecký tím úspešná, v lige získal v 16 vystúpeniach iba 15 bodov a prezimuje predposledný. Tridsaťdeväťročný slovenský tréner odstúpil z funkcie začiatkom tohto mesiaca. V Liberci v súčasnosti hráva päť slovenských futbalistov: Lukáš Hroššo, Ľuboš Kolár, Michal Obročník, Tomáš Ďubek a Michal Hamuľak. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies