Po obrovskom nešťastí v Kazachstane vyjadrila svoju sústrasť aj prezidentka SR

NETKY.SK • 27 December 2019, 15:38 • 2 min
Po obrovskom nešťastí v Kazachstane vyjadrila svoju sústrasť aj prezidentka SR

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová poslala prezidentovi Kazašskej republiky Kasymovi-Žomartovi Tokajevovi sústrastný telegram v súvislosti s dnešným leteckým nešťastím neďaleko medzinárodného letiska v Alma-Ate.

slovakia

left justify in out

Obsah telegramu

"So zármutkom som prijala správu o leteckom nešťastí civilného dopravného lietadla kazašských aerolínií Bek Air v Alma-Ate. V mene občanov Slovenskej republiky, ako aj v mene svojom, vyjadrujem vám, rodinám a blízkym obetí nešťastia úprimnú sústrasť a zraneným želám skoré uzdravenie," uvádza sa v telegrame.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Қаралы хабар бүкіл елдің қабырғасын қайыстырды😔 ⠀ Зардап шеккендердің тез сауығып кетуіне тілектестігімізді жеткізіп, қаза болғандардың жақындарына көңіл айтамыз😞 —————————————————————— Трагедия, произошедшая в Алматы сегодня всколыхнула весь Казахстан😔 ⠀ Выражаем глубокие соболезнования всем близким и родным погибших😞 #алматы270119 #fokker100

Príspevok, ktorý zdieľa ЛИДЕР СТРАХОВОГО РЫНКА❗️ (@nomad.kz_official),

 

Incident

Lietadlo, identifikované ako Fokker 100, po odpútaní sa od dráhy vrazilo do betónového plotu a dvojposchodovej budovy. K havárii došlo o 7:22 h miestneho času (2:22 h SEČ). Podľa očitých svedkov bola v tom čase na letisku hustá hmla. Po páde stroja nenastal požiar a okamžite sa začala záchranná operácia. Dvojmotorové prúdové lietadlo smerovalo z Alma-Aty do súčasnej kazašskej metropoly Nursultan (donedávna známej ako Astana). Spoločnosť Fokker zbankrotovala v roku 1996 a výroba tohto typu lietadla sa ukončila nasledujúci rok.

 

img

 

Typ Fokker 100 stiahli zo vzduchu

Nízkonákladové aerolínie Bek Air, ktoré disponujú siedmimi typmi týchto strojov, sa k havárii bezprostredne nevyjadrili. Príslušné kazašské úrady vzhľadom na vyšetrovanie nešťastia pozastavili všetky lety daného typu lietadla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avião cai no Cazaquistão e deixa 12 mortos ⠀ Um avião com mais de 90 passageiros e 5 tripulantes caiu nesta sexta-feira, 27, no Cazaquistão deixando 12 mortos e 66 feridos. O acidente aconteceu logo após a decolagem da aeronave, um Fokker 100 da empresa Bek Air, às 7h da manhã do horário local. ⠀ O avião decolou de Almaty, a maior cidade do país, com destino a Nursultan, a capital. ⠀ De acordo com o Comité de Aviação do Cazaquistão, o avião começou a perder altitude logo depois de ter levantado voo. Ele bateu em um muro e, logo depois, em um edifício de dois andares. ⠀ Ao menos 66 pessoas foram levados a hospitais, sendo 17 em estado grave, segundo a prefeitura de Almaty. ⠀ O presidente do Cazaquistão, cazaque ofereceu as condolências às famílias enlutadas e afirmou que os responsáveis “serão severamente punidos de acordo com a lei”. Todos os voos previstos no Cazaquistão com os aparelhos Fokker 100, da Bek Air, foram suspensos por conta da tragédia. ⠀ Foto: Reprodução/ Flickr #RádioBandeirantesGoiânia #Avião #Queda #Cazaquistão #Fokker100

Príspevok, ktorý zdieľa Rádio Bandeirantes Goiânia (@radiobandeirantesgoiania),

 

"Zodpovedných čaká prísny trest v súlade so zákonom," prehlásil kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev, ktorý zároveň vyjadril sústrasť rodinám obetí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies