Po nočných modlitbách zastrelili najmenej štyroch demonštrantov

NETKY.SK • 5 August 2011, 09:13 • 2 min
Po nočných modlitbách zastrelili najmenej štyroch demonštrantov

Po nočných modlitbách zastrelili najmenej štyroch demonštrantov

slovakia

left justify in out

img

Najmenej štyroch demonštrantov zastrelili sýrske bezpečnostné jednotky po nočných modlitbách pri príležitosti moslimského pôstneho mesiaca na juhu krajiny, keď strieľali do demonštrácií za zvrhnutie prezidenta Bašára Asada. Informovali o tom dnes sýrski ľudskoprávni aktivisti,
      Traja demonštranti prišli o život blízko mesta Dará, kolísky päť mesiacov trvajúceho ľudového povstania proti 41-ročnej vláde Asadovej rodiny, uviedla agentúra Reuters.      
      Ďalší demonštrant zahynul na jednom z predmestí sýrskeho hlavného mesta Damask, keď autobusy plné bezpečnostnej polície obkľúčili tamojšie protestné zhromaždene a začali strieľať do davu.
      Ako vo štvrtok uviedla americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová, vláda Bašára Asada je podľa nej zodpovedná za zabitie viac ako 2000 ľudí počas zásahov proti pokojným demonštrantom.
      Spojené štáty sa podľa nej domnievajú, že Asad stratil v Sýrii legitimitu vládnuť. Ako dodala, USA a jej spojenci pracujú na stratégiách s cieľom vyvinúť väčší nátlak novými sankciami voči Damasku.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies