Po nezvestných študentoch pátra v Mexiku vyše 10-tisíc policajtov

NETKY.SK • 31 Október 2014, 09:29 • 2 min
Po nezvestných študentoch pátra v Mexiku vyše 10-tisíc policajtov

MEXIKO - Mexická vláda spustila veľkú iniciatívu v súvislosti s pátraním po unesených študentoch, ktorí sú nezvestní už viac než mesiac. Informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Až 10.000 policajtov pátra po nezvestných študentoch v mexickom štáte Guerrero na juhozápade krajiny, uviedla vo štvrtok miestneho času mexická generálna prokuratúra. Do pátrania nasadili vrtuľníky, bezpilotné lietadlá, potápačov i psovodov.
      

Študenti zmizli po potýčkach s políciou v štáte Guerrero. Podľa svedkov ich policajti odovzdali členom zločineckej organizácie Guerreros Unidos. Odvtedy sú nezvestní a ich osud je neznámy. Študenti chceli v osudný deň protestovať v Iguale proti podľa nich diskriminačným opatreniam vlády v oblasti školstva. Zabránila im v tom však polícia, ktorej zásah mal nariadiť starosta mesta José Luis Abarca. Ten chcel zabrániť tomu, aby študenti svojimi protestami nasledujúci deň nerušili prejav jeho manželky na jednom podujatí. 
      

Po Abarcovi, ktorý má údajne styky s drogovou mafiou, sa následne zľahla zem. Jeho manželka je údajne poprednou členkou Guerreros Unidos.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona