Po nezvestnej posádke havarovaného tankera v Číne pátra aj americké námorníctvo

NETKY.SK • 8 Január 2018, 08:09 • 2 min
Po nezvestnej posádke havarovaného tankera v Číne pátra aj americké námorníctvo

PEKING - Po nezvestnej posádke havarovaného iránskeho tankera pátra pri východnom pobreží Číny aj americké námorníctvo.

slovakia

left justify in out

Pridalo sa tak k Číne a Južnej Kórei, ktoré do oblasti vyslali lode a pri pátraní používajú aj lietadlá. Námorníctvo, ktoré na pomoc poslalo lietadlo P-8A zo základne v japonskej Okinave, v nedeľu večer informovalo, že sa im zatiaľ nepodarilo nájsť nikoho z 32 členov posádky. Medzi nezvestnými je 30 Iráncov a dvaja Bangladéšania.

Tanker Sanchi sa zrazil v sobotu večer s honkongskou nákladnou loďou CF Crystal asi 257 kilometrov od pobrežia. Po kolízii začal horieť a vytiekla z neho ropa. Podľa čínskych námorných úradov, ktoré na miesto tiež vyslali tri čistiace lode, sa tanker nepotopil. Zatiaľ nie je jasné, či z tankera ešte stále vyteká ropa ani aká veľká je okolitá ropná škvrna.

Tanker, ktorý je registrovaný v Paname, sa plavil z Iránu do Južnej Kórey a prevážal 136-tisíc ton ultraľahkej ropy. CF Crystal prevážala obilie z USA. Všetkých 21 členov posádky z Crystal sa podarilo zachrániť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies