Po nepokojoch vyvolaných usvedčením gurua zadržali stovky výtržníkov

NETKY.SK • 26 August 2017, 12:56 • 2 min
Po nepokojoch vyvolaných usvedčením gurua zadržali stovky výtržníkov

NAÍ DILLÍ - Indické úrady zadržali stovky ľudí a zrušili vyše 500 vlakových spojení v severnej Indii po nepokojoch v súvislosti s verdiktom v prípade populárneho duchovného vodcu usvedčeného zo znásilnenia.

slovakia

left justify in out

Gurmíta Ráma Rahíma uznali v piatok za vinného zo znásilnenia jeho dvoch stúpenkýň - prípad je ešte z roku 2002. Zo súdu ho odviezol vrtuľník a v pondelok si vypočuje trest.

 

Viac ako 100.000 stúpencov gurua sa zišlo v Pančkule v štáte Harijána v očakávaní verdiktu. Mnohí z nich sa po jeho oznámení uchýlili k násilnostiam, podpaľovali vozidlá a hádzali kamene na príslušníkov bezpečnostných zložiek.

 

Pri násilných stretoch medzi bezpečnostnými silami a priaznivcami populárneho duchovného zomrelo vyše 30 osôb a okolo 200 sa zranilo.

 

"Od včerajška (piatka) sme zatkli okolo 600-800 ľudí," povedal pre agentúru DPA v telefonickom rozhovore predstaviteľ tamojšej vlády. Bezpečnostné zložky prehľadávajú strediská, kde sa zhromažďujú príslušníci sekty tohto vodcu a pátrajú po predmetoch, ktoré by sa dali použiť ako zbrane.

 

Indické železnice preventívne zrušili vlakovú premávku v štáte Harijána a priľahlom štáte Pandžáb. Toto opatrenie bude platiť do pondelka.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies