Po nepokojoch v Egypte očakáva Malorka výbornú letnú sezónu

NETKY.SK • 7 Február 2011, 12:49 • 2 min
Po nepokojoch v Egypte očakáva Malorka výbornú letnú sezónu

Po nepokojoch v Egypte očakáva Malorka výbornú letnú sezónu

slovakia

left justify in out

img

Podniky cestovného ruchu na španielskom ostrove Malorka sa pripravujú na nápor dovolenkárov. Združenie hotelierov na Baleároch (Aviba) varujú zahraničných dovolenkárov, že ak zaváhajú, v lete nemusia nájsť na ostrovoch nijaké ubytovanie.
      Španieli predpokladajú, že tento rok mnoho turistov nebude cestovať do letovísk v severnej Afrike, najmä do Tuniska a Egypta, v ktorých už síce zrejme najväčšie nepokoje pominuli, ale situácia sa ešte nenormalizovala. Trend záujmu o bezpečné destinácie sa už prejavuje na Kanárskych ostrovoch. Počet nemeckých turistov sa v nich na prelome januára a februára zvýšil  v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška asi o 10 %. Britov na ne pricestovalo viac o 2-3 %.
      Nemecká nízkonákladová letecká spoločnosť Tuifly, ktorá prepravuje dovolenkárov do letovísk informovalo, že do Egypta znížení počet letov a jej lietadla namiesto toho prepravia o 50.000 ľudí viac na Kanárske ostrovy a na juhotureckú riviéru Antalya.  

Zdroj: TASR/DPA, Die Welt



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies