Po nehode na ropnej plošine v Azerbajdžane je nezvestných desať osôb

NETKY.SK • 15 December 2016, 12:17 • 2 min
Po nehode na ropnej plošine v Azerbajdžane je nezvestných desať osôb

BAKU - Jedna osoba zrejme zahynula a deväť ďalších zamestnancov azerbajdžanskej ropnej spoločnosti SOCAR je nezvestných po tom, ako sa dnes ráno zrútila do Kaspického mora časť ropnej plošiny. Nešťastie podľa SOCAR spôsobil silný vietor.

slovakia

left justify in out

Aktivistka bojujúca za práva pracovníkov ropných spoločností Mirvari Gahramanliová uviedla, že v rámci záchranných operácií už z mora vytiahli bezvládne telo jedného zamestnanca. SOCAR však jej tvrdenie doposiaľ nepotvrdila.

 

Po nezvestných osobách naďalej pátrajú dve lode azerbajdžanského ministerstva pre mimoriadne situácie a tiež päť plavidiel azerbajdžanskej námornej správy, uviedol portál AzerNews.az.

Vedenie SOCAR uviedlo, že časť plošiny s dĺžkou 150 metrov sa do mora zrútila kvôli silnému vetru, ktorý dosahoval rýchlosť až 145 kilometrov za hodinu. Piati nezvestní zamestnanci v čase nehody vykonávali montážne práce, zvyšní boli v kabíne, ktorú strhlo do mora.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona