Po nehode lode s migrantmi hlásia lýbijské úrady vyše 100 nezvestných

NETKY.SK • 7 Október 2014, 10:27 • 2 min
Po nehode lode s migrantmi hlásia lýbijské úrady vyše 100 nezvestných

BENGÁZI - Líbyjské úrady evidujú vyše 100 nezvestných nelegálnych migrantov po tom, ako sa pri pobreží krajiny cez víkend potopila ich loď plaviaca sa naprieč Stredozemným morom.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií z pondelka sa podarilo zachrániť 70 ľudí pochádzajúcich prevažne zo Sýrie a subsaharskej Afriky, z mora však medzičasom vylovili aj zhruba 30 mŕtvych. Loď sa potopila blízko mesta Zuvára ležiaceho západne od Tripolisu a zachránení uvádzajú, že sa v nej nachádzalo vyše 250 nelegálnych migrantov.

 

Líbya zmietaná najhorším násilím od občianskej vojny v roku 2011 slúži dlhodobo ako východiskový bod pre skupiny utečencov snažiacich sa dostať do Európy, z ktorých mnoho niekoľkodňovú plavbu neprežije. Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) do konca septembra zaznamenala v Stredozemnom mori vyše 3000 takýchto prípadov, čo je dvakrát viac ako v roku 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona