Po nehode autobusu sú v Univerzitnej nemocnici v Bratislave hospitalizovaní 12 pacienti, traja z nich sú v kritickom stave

NETKY.SK • 16 Máj 2023, 11:20 • 2 min
Po nehode autobusu sú v Univerzitnej nemocnici v Bratislave hospitalizovaní 12 pacienti, traja z nich sú v kritickom stave

BRATISLAVA - V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) je po pondelkovej (15. 5.) hromadnej nehode na D2 hospitalizovaných 12 pacientov, z toho traja sú v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii. Potvrdila to hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

slovakia

left justify in out

Dvoch pacientov s ľahšími poraneniami plánujú v utorok prepustiť do domácej liečby. "Ostatní majú stredne ťažké až ťažké zranenia, ktoré si vyžadujú hospitalizáciu," doplnila hovorkyňa. Celkovo v pondelok do UNB previezli 29 pacientov. "Včera sme ošetrili osem ťažko zranených, dvoch stredne ťažko zranených a 19 ľahšie zranených pacientov," priblížila Kliská.

 

V skalickej nemocnici sú aktuálne po nehode hospitalizované štyri pacientky vo veku 70 až 78 rokov so stredne ťažkými a ťažkými zraneniami. "Ide prevažne o viacpočetné zlomeniny, pomliaždeniny, otras mozgu," uviedla hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková. Jedna z pacientok musela byť podľa jej slov po prevoze okamžite operovaná. "Od včera sa stav pacientok výraznejšie nezmenil, ich stav je naďalej vážny," dodala.

 

V Nemocnici Malacky v pondelok ošetrili osem pacientov, pričom traja boli prepustení do domácej liečby a piati zostali hospitalizovaní. "Štyria ostávajú hospitalizovaní na chirurgickom oddelení, jeden na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny," ozrejmila Martina Šoltésová, špecialistka internej a externej komunikácie spoločnosti, ktorej členom je aj prevádzkovateľ nemocnice v Malackách. Dodala, že všetci hospitalizovaní sú v súčasnosti v stabilizovanom stave.

 

Dopravná nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa v pondelok predpoludním stala na diaľnici D2 v smere do Kútov, si vyžiadala jednu obeť, 13 osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké poranenia a 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne poranenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies