Po nedávnej nehode autobusu je v nemocnici ešte šesť žien

NETKY.SK • 18 September 2014, 17:00 • 2 min
Po nedávnej nehode autobusu je v nemocnici ešte šesť žien

BRATISLAVA - V troch nemocniciach Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) zostáva hospitalizovaných ešte šesť žien po nedávnej nehode autobusu na ceste zo Svätého Jura do hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

"Všetky hospitalizované ženy sú stabilizované, mimo ohrozenia života," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.
     

Priblížila, že za posledných 24 hodín podstúpili plánované operácie štyri zranené. "Šlo najmä o plastické operácie rúk a v jednom prípade o stomatochirurgický zákrok," povedala Stano Maťašovská.
     

Ak sa ich zdravotný stav neskomplikuje, v najbližších dňoch by mohli dve ženy prepustiť do domácej liečby. Ďalšie vyžadujú dlhšiu hospitalizáciu, dodala.
     

Tragická nehoda autobusu sa stala v piatok 5. septembra. Záchranári následne priviezli do nemocníc UNB postupne 30 zranených dospelých osôb - 21 žien a deväť mužov. "Väčšina cestujúcich, 20 ľudí, utrpela povrchové zranenia – pomliaždeniny, odreniny a rezné rany, ktoré nevyžadovali hospitalizáciu, postačilo ambulantné ošetrenie. Desať ľudí sme hospitalizovali," informovala hovorkyňa UNB.
     

Vo štvrtok 11. septembra z nemocnice prepustili britský manželský pár. "Uplynulý víkend sme preložili jednu zranenú mladú ženu, ktorú nebolo treba operovať, do nemocnice v mieste jej trvalého bydliska v rámci západného Slovenska," doplnila Stano Maťašovská.
     

Dopravná nehoda si vyžiadala dva životy. V pondelok 8. septembra zomrela 75-ročná najvážnejšie zranená cestujúca. "Bola v umelom spánku, na prístrojoch, v kritickom stave. Napriek maximálnej snahe lekárov o jej záchranu nastal v dôsledku viacpočetných poranení rozvrat vnútorného prostredia a žena skonala. Stala sa tak druhou obeťou nehody, pri ktorej na mieste nešťastia zahynul šofér," zhrnula Stano Maťašovská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies