Po návrate veriacich do mešity al-Aksá utrpelo zranenia 50 ľudí

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 18:40 • 2 min
Po návrate veriacich do mešity al-Aksá utrpelo zranenia 50 ľudí

JERUZALEM - Potýčky medzi izraelskou políciou a moslimskými veriacimi si dnes vyžiadali v priestoroch posvätného miesta Vznešenej svätyne v Jeruzaleme, pre židov známeho ako Chrámová hora, najmenej 50 zranených Palestínčanov.

slovakia

left justify in out

K nepokojom došlo krátko po tom, ako sa posvätné miesto otvorilo pre prvé organizované popoludňajšie modlitby po takmer dvoch týždňoch. Policajti použili slzotvorný plyn a gumové projektily, pričom Palestínčania po nich hádzali kamene.

 

Podľa palestínskeho Červeného polmesiaca boli niektorí Palestínčania zbití a zranenia utrpeli aj po zásahoch gumovými projektilmi. Niekoľko ľudí malo zlomené kosti, uviedol palestínsky Červený polmesiac, podľa ktorého sa napätie zvýšilo, keď izraelskí policajti zavreli jednu bránu do komplexu, a to v čase, keď tam chcelo vstúpiť veľké množstvo veriacich.

 

Izraelská polícia informovala, že reagovala po tom, ako na jej príslušníkov začali pri bráne hádzať kamene. Posvätné miesto bolo v centre izraelsko-palestínskej roztržky v súvislosti s nedávnym inštalovaním izraelských bezpečnostných zariadení. Izrael ich odstránil a moslimskí lídri v Jeruzaleme vyzvali dnes veriacich, aby sa vrátili na modlitby do mešity al-Aksá. Izraelská armáda však ostáva v stave zvýšenej pohotovosti. Dnešku totiž predchádzali dva týždne nepokojov, napätia a niekoľko násilných protestov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies