Po náleze piatich tiel sú bezpečnostné zložky na juhu Ruska v pohotovosti

NETKY.SK • 9 Január 2014, 10:53 • 2 min
Po náleze piatich tiel sú bezpečnostné zložky na juhu Ruska v pohotovosti

MOSKVA - Rusko vyhlásilo v svojich bezpečnostných zložkách v Stavropoľskej oblasti bojovú pohotovosť, informovala dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rozkaz súvisí so stredajším nálezom piatich tiel so strelnými zraneniami a arzenálu výbušnín v autách zaparkovaných v dvoch lokalitách regiónu ležiaceho neďaleko severného Kaukazu. Táto oblasť je baštou islamistických povstalcov, vyhrážajúcich najnovšie útokmi počas blížiacich sa zimných olympijských hier v Soči.

Vyšetrovatelia začali prípad prešetrovať ako vraždu, nezákonné držanie zbraní a pokus o útok na verejného činiteľa, keďže neďaleko jedného z automobilov po príchode polície vybuchla nastražená nálož. V súvislosti s prípadmi sa v dvoch okresoch Stavropoľského kraja v stredu začala rozsiahla protiteroristická operácia. 

Bezpečnostné opatrenia v Rusku sú kvôli olympiáde sprísnené už dlhší čas. Bezpečnostné zložky v Soči sú v bojovej pohotovosti od utorka. O bezpečnosť olympionikov sa bude starať 38.000 policajtov a ochrankárov. Podľa organizačného štábu pre bezpečnosť olympiády už nie je možné urobiť viac.

V meste Volgograd na juhu Ruska došlo nedávno k dvom teroristickým útokom, ktorých páchatelia nálože odpálili v trolejbuse a na hlavnej železničnej stanici. Po atentátoch, ktoré si vyžiadali vyše 30 obetí na životoch, prezident Vladimir Putin vyhlásil, že zničí "všetkých teroristov" v Rusku.

Bombové útoky vo Volgograde vyvolali obavy z ďalších atentátov pred olympiádou, začínajúcou sa o necelých šesť týždňov v Soči na pobreží Čierneho mora a sú pre Putina vecou prestíže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies