Po nákaze v maďarskom Makó nehrozí celoštátna osýpková epidémia

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 13:20 • 2 min
Po nákaze v maďarskom Makó nehrozí celoštátna osýpková epidémia

BUDAPEŠŤ - Epidemiologická situácia v Maďarsku je stabilná a nikto nie je v ohrození. Na mimoriadnej tlačovej konferencii v Budapešti to dnes vyhlásila hlavná epidemiologička Beatrix Orosziová. Reagovala tak na vypuknutie nákazy osýpkami v juhomaďarskom meste Makó.

slovakia

left justify in out

Podľa internetového vydania denníka Magyar Idök ďalej ubezpečila, že ochrana proti osýpkam je v Maďarsku na mimoriadne vysokom stupni, zaočkovaných je až 98 percent detí. Dospelí, ktorí sa narodili pred rokom 1969, už ochorenie pravdepodobne prekonali a majú voči nemu vyvinutú imunitu, konštatovala epidemiologička.

 

Zamestnancov nemocnice v Makó, kde prípady ochorenia zistili 2. marca, tamojších pacientov a ich príbuzných už podľa slov Orosziovej zaočkovali.

 

Možné príznaky nákazy sa objavili u 11 osôb; laboratórne testy zatiaľ potvrdili toto vírusové infekčné ochorenie u piatich pracovníkov nemocnice.

 

Nemocnicu v Makó v pondelok uzavreli, neprijímajú tam nových pacientov a zrušili aj plánované operácie.

 

Infekcia sa veľkou pravdepodobnosťou preniesla zo susedného Rumunska, kde v uplynulom roku ochorelo na osýpky vyše 3000 ľudí. Na zdravotné komplikácie spôsobené týmto ochorením tam zomrelo v danom období 16 ľudí. Najviac infekcií zaznamenali práve v oblastiach blízko maďarských hraníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies