Po mrazoch prichádza mierne oteplenie, poľadovica však stále hrozí na väčšine Slovenska

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 08:42 • 2 min
Po mrazoch prichádza mierne oteplenie, poľadovica však stále hrozí na väčšine Slovenska

BRATISLAVA – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred poľadovicou, ktorá sa môže v noci z pondelka na utorok (6.3.) a v ďalších dňoch tvoriť na celom území Slovenska.

slovakia

left justify in out

O výstrahe prvého stupňa informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

 

img

 

V pondelok bude spočiatku jasno až polojasno, na juhozápade oblačno až zamračené. V nižších polohách ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmla. Na juhozápade sa ojedinele môžu vyskytnúť slabé zrážky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 3 až 7 stupňov Celzia, v dolinách bude miestami len okolo jedného stupňa. Na horách vo výške 1500 m sa teplota bude pohybovať okolo 0 st. Fúkať bude prevažne južný vietor do 20 km/h, v nárazoch ojedinele do 50 km/h.

 

img
 

V utorok pribudne oblačnosť na väčšine územia a malo by opäť snežiť. V nižších polohách a na východe je očakávaný dážď, ktorý môže striedať dážď so snehom. Meteorológovia tiež hlásia výstrahu pred poľadovicou na väčšine Slovenska. Najvyššia denná teplota vystúpi na 1 až 6 stupňov Celzia. Vietor oproti pondelku zosilnie na 5 až 25 km/h, v nárazoch môže dosiahnuť až 60 km/h.

 

img

 

V stredu sa oblačnosť postupne ustúpi. Doobeda má byť zamračené, miestami dážď alebo dážď so snehom, od stredných polôh sneženie.  Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od 2 až 7 stupňov Celzia, v západnej polovici územia miestami dosiahne až 9 st. Fúkať bude slabý premenlivý, v Žilinskom kraji prechodne juhozápadný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h, v nárazoch môže dosiahnuť 45 km/h.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies