Po masovom úmrtí utečencov v dodávke chceli prevádzači prepašovať ďalších 81 ľudí

NETKY.SK • 4 September 2015, 15:28 • 2 min
Po masovom úmrtí utečencov v dodávke chceli prevádzači prepašovať ďalších 81 ľudí

VIEDEŇ - Vyšetrovanie minulotýždňovej tragédie v Rakúsku, kde našli na diaľnici chladiarenské auto so 71 mŕtvymi utečencami, prinieslo zistenie, že tá istá skupina prevádzačov sa snažila o deň neskôr prepašovať do Rakúska ďalších 81 ľudí vo vozidle takmer totožného typu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes šéf polície v spolkovej krajine Burgenland, na ktorej území bolo auto s mŕtvymi utečencami odstavené. Desiatky ľudí zatvorených v nákladnom priestore ďalšieho vozidla prevádzačov sa nachádzali v ohrození života podobne ako obete predošlej tragédie, ktoré sa s najvyššou pravdepodobnosťou zadusili, citovala šéfa burgenlandskej polície Hansa Petera Doskozila agentúra APA. Na rozdiel od nich však dokázali počas jazdy vypáčiť dvere, na čo ich prevádzači nechali vystúpiť.

 

Podľa Doskozila sa tak stalo minulý štvrtok v obci Gols, ležiacej v rovnakom okrese ako Parndorf, kde v ten istý deň našli odstavené auto s mŕtvymi utečencami. Polícia sa o prípade dozvedela po tom, ako médiá zverejnili podobizne podozrivých.

 

Doskozil potvrdil dnes informácie, podľa ktorých sa mŕtvi utečenci nájdení na diaľnici A4 s najvyššou pravdepodobnosťou zadusili ešte na území Maďarska. V súvislosti s prípadom zadržali na základe európskych zatykačov vydaných rakúskou prokuratúrou šesť osôb. Podľa informácií, ktoré odzneli na dnešnej tlačovej konferencii, bolo päť podozrivých zadržaných na území Maďarska, pričom sa medzi nimi nachádza taktiež vodič auta. Ďalšieho z údajných členov prevádzačskej skupiny zadržali v Bulharsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies