Po malajzijskom lietadle pátrali na zlom mieste, presunuli sa o 1100 kilometrov!

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 12:25 • 2 min
Po malajzijskom lietadle pátrali na zlom mieste, presunuli sa o 1100 kilometrov!

PERTH - Pátranie po zvyškoch havarovaného dopravného lietadla malajzijských aerolínií sa posunulo vpred vzhľadom na "nové presvedčivé indície". Oznámil to dnes Austrálsky úrad pre námornú bezpečnosť (AMSA), na ktorý sa odvoláva tlačová agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pozornosť vyšetrovateľov sa najnovšie presunula zhruba 1100 kilometrov severovýchodne od poslednej pátracej oblasti, kde sa plavidlá a lietadlá pokúšajú vizuálne zachytiť možné trosky stroja. Aktualizované informácie dostali od medzinárodného vyšetrovacieho tímu v Malajzii.
      

AMSA nové údaje vyhodnotil ako zatiaľ "najdôveryhodnejšie". Oblasť, ktorú budú záchranári prečesávať, má rozlohu 319.000 kilometrov štvorcových a nachádza sa 1850 kilometrov západne od austrálskeho mesta Perth. Spresnenie prišlo po zlepšení počasia v južnej časti Indického oceánu.
      

K indíciám prispela i neustála analýza radarových dát, ktoré sa zaznamenali medzi Juhočínskym morom a Melackým prielivom ešte predtým, ako došlo k strate kontaktu s lietadlom. Boeing-777 letel rýchlejšie, ako sa dosiaľ predpokladalo, čo spôsobilo zvýšenú spotrebu paliva, tvrdí AMSA.
      

Z analýzy vyplýva, že hľadaný stroj s 239 osobami na palube nemohol doletieť 8. marca až tak ďaleko do Indického oceánu, ako sa predpokladalo. "Budeme horlivo pátrať celý deň. Je to extrémne ťažká úloha, vyhodnocujeme každú novú indíciu," povedal austrálsky premiér Tony Abbott.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies