Po lúpeži vo večierke odviezli predavačku do nemocnice

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 13:01 • 2 min
Po lúpeži vo večierke odviezli predavačku do nemocnice

BANSKÁ BYSTRICA - Po lúpeži vo večierke na ulici Trieda Hradca Králové v Banskej Bystrici, ktorá sa stala v stredu 2. marca krátko po 21.00 h., odviezli predavačku do nemocnice. Lupič maskovaný čiernou kuklou a kapucňou na hlave jej po vstupe do predajne nastriekal do tváre dráždivý plyn, v dôsledku čoho prestala vidieť. Informovala dnes Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

"Povedal jej, aby mu dala kasu a spýtal sa, ako sa dá otvoriť. Potom registračnú elektronickú pokladňu položenú na pulte rozpojil a zobral z nej skrinku s finančnou hotovosťou. Pokladňu nechal na podlahe v predajni a ušiel. Predavačke spôsobil ujmu na zdraví, v dôsledku čoho musela byť hospitalizovaná v nemocnici," povedala Faltániová.

 

Ako ďalej uviedla, vyšetrovateľ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Prevádzkovateľovi potravín spôsobil lupič škodu krádežou peňazí a poškodením registračnej pokladne, ktorá je odhadnutá na viac ako 600 eur.

 

Po lupičovi polícia pátra, podľa popisu ide o muža vo veku 25 až 30 rokov, štíhlej postavy, vysoký je približne 170 až 180 centimetrov. Bol v tmavom oblečení, pravdepodobne mal oblečené tepláky a bundu s kapucňou. "Prípad je v štádiu vyšetrovania, za tento zločin, ktorý bol spáchaný závažnejším spôsobom, hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," dodala hovorkyňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona