Po lejaku pri Balatone museli z tábora evakuovať 100 detí

NETKY.SK • 18 August 2015, 11:59 • 2 min
Po lejaku pri Balatone museli z tábora evakuovať 100 detí

BUDAPEŠŤ - Prívalové dažde spôsobili v pondelok problémy v okolí maďarského jazera Balaton. V obci Balatonmáriafürdő v Šomodskej župe museli evakuovať 100 detí z detského tábora, pretože voda zaplavila tamojšie budovy, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Po odčerpaní vody z budov ich museli dezinfikovať. Deti dočasne umiestnili v športovej hale v Balatonkeresztúri. Vodu po lejaku v týchto dvoch obciach nedokázala odviesť kanalizácia, hasiči z Marcali a z ďalších okolitých obcí ju v noci odčerpávali aj z pivníc a rodinných domov.

 

Pondelňajšie dažde a víchrica spôsobili problémy nielen pri Balatone, ale aj v Budapešti a jeho okolí, kde okrem následkov záplav museli požiarnici odstraňovať aj popadané konáre a vyvrátené stromy.

 

Dve nemocnice hlavného mesta - MÁV Korház a nemocnica na ulici Uzsoki - od pondelka neprijímajú nových pacientov, ich priestory totiž zaplavila voda.

 

Hasičov na pomoc volali v celej krajine celkom vo vyše 350 prípadoch. Na mnohých miestach uviazli vo vode na cestách vozidlá hromadnej prepravy osôb i osobné autá, z niektorých museli pasažierov vyslobodiť požiarnici, povedal vo verejnoprávnej televízii hovorca Celoštátnej centrály pre ochranu pred katastrofami (OKF) Márton Hajdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona