Po lavíne v turistickej oblasti hlásia 250 nezvestných

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 18:45 • 2 min
Po lavíne v turistickej oblasti hlásia 250 nezvestných

KÁTHMANDU - Nepálske úrady v utorok oznámili, že až 250 ľudí môže byť nezvestných po páde lavíny, ktorá zasiahla dedinu vo vyhľadávanej turistickej oblasti severne od hlavného mesta Káthmandu.

slovakia

left justify in out

Podľa guvernéra okresu Rasuwa, na ktorého území sa nachádza postihnutá dedina Ghodatabela, nie je vylúčené, že medzi nezvestnými sú aj zahraniční turisti. Guvernér Uddhav Bhattarai ďalej pre agentúru Reuters povedal, že záchranné práce narúša zlé počasie. Nepál momentálne zápasí s dôsledkami ničivého zemetrasenia z minulej soboty, ktoré v himalájskej krajine vyvolalo aj mnohé lavíny. Zosuv snehu a kameňov na základný tábor pod najvyššou horou sveta Mount Everest neprežilo 18 horolezcov. V uplynulých dňoch Nepál zasiahli desiatky následných otrasov.

 

Nepálske ministerstvo vnútra v súčasnosti na území krajiny eviduje vyše 4600 mŕtvych a 8100 zranených, ďalšie desiatky obetí na životoch však hlásili aj z Indie a čínskej autonómnej oblasti Tibet. Nepálsky premiér Sušil Koirala sa pre Reuters vyjadril, že mŕtvych by mohlo byť nakoniec až 10-tisíc, čo by predstavovalo najhoršiu pohromu v dejinách krajiny. Zatiaľ najničivejšie zemetrasenie Nepál postihlo v roku 1934, keď zahynulo približne 8500 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies