Po krvavej prestrelke motorkárskych gangov v bare takmer 200 zatknutých

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 16:41 • 2 min
Po krvavej prestrelke motorkárskych gangov v bare takmer 200 zatknutých

WACO - V súvislosti s nedeľňajšou prestrelkou medzi znepriatelenými motorkárskymi gangmi v texaskom meste Waco dnes polícia zatkla 192 ľudí. Pri prestrelke zahynulo deväť ľudí a zranenia utrpelo ďalších 18 osôb, všetky obete sú z radov motorkárov. Informovala o tom dnes polícia.

slovakia

left justify in out

Zatknutí budú čeliť obvineniam z účasti na organizovanom zločine, dodala polícia vo vyhlásení.
     

Ku krvavej prestrelke došlo v nedeľu v športovom bare Twin Peaks Bar and Grill, keď sa už roztržka súperiacich motorkárskych gangov vyostrila, pripomenula tlačová agentúra Reuters.
     

Do incidentu, ktorý sa začal krátko popoludní, sa zapojili členovia najmenej troch gangov. K slovu sa dostali palice, nože, reťaze a napokon aj strelné zbrane. Vtedy zasiahla polícia. Po skončení streľby sa nachádzali mŕtve telá na dvoch parkoviskách.
     

"Ide o veľmi nebezpečné znepriatelené motorkárske gangy. Dnes mohlo utrpieť zranenia mnoho nevinných ľudí," uviedol hovorca polície Patrick Swanton. Podľa jeho slov nebol zranený žiadny policajt.
     

Texaská komisia pre kontrolu alkoholických nápojov zatvorila športový bar Twin Peaks, nachádzajúci sa v nákupnom stredisku v centre texaského mesta Waco, najmenej na sedem dní - dôvodom je "pretrvávajúce nebezpečenstvo, ktoré bar predstavuje pre naše obyvateľstvo", uviedla polícia.
     

Komisia vykonáva aj súbežné vyšetrovanie a možno podnikne ďalšie opatrenia, upozornila polícia vo vyhlásení.
     

Policajný seržant Swanton dnes tiež vyhlásil, že policajní predstavitelia dostávajú od streľby vyhrážky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies