Po konzumácii žraločieho mäsa zomrelo na Madagaskare už deväť ľudí

NETKY.SK • 19 November 2013, 19:06 • 2 min
Po konzumácii žraločieho mäsa zomrelo na Madagaskare už deväť ľudí

ANTANANARIVO - Najmenej deväť ľudí zomrelo po konzumácii žraločieho mäsa v dedine Ampasimbe na severovýchode Madagaskaru. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Sinchua s odvolaním sa na miestne zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Incident sa začal 10. novembra, keď miestny rybár ulovil žraloka a jeho mäso predal tamojším obyvateľom za približne jeden dolár za kilogram. Jeden človek zomrel bezprostredne po konzumácii ryby, kým približne sto ďalších obyvateľov hospitalizovali. Dvaja ľudia zomreli nasledujúci deň, počet mŕtvych sa odvtedy zvýšil na deväť. Minister rybného priemyslu Manoriky Sylvain vysvetlil, že žralok pravdepodobne prijal do svojej potravy toxické morské riasy, ktoré preňho samotného nie sú jedovaté, avšak pre ľudí konzumujúcich jeho mäso áno.

Ministerstvo v dôsledku tragédie vydalo do odvolania zákaz konzumácie určitých druhov čerstvých rýb vrátane žraloka. Podľa rezortu udalosť negatívne neovplyvní vývoz rybích výrobkov z Madagaskaru vzhľadom na prísnu kontrolu, ktorej tento proces podlieha. Rybný priemysel tvorí so 160 miliónmi dolárov ročných príjmov významnú časť ekonomiky Madagaskaru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona