Po kontroverznej reportáži vláda v Egypte vyzvala na bojkot BBC

NETKY.SK • 28 Február 2018, 08:03 • 2 min
Po kontroverznej reportáži vláda v Egypte vyzvala na bojkot BBC

KÁHIRA - Tlačový odbor egyptskej vlády vyzval v utorok egyptských predstaviteľov a vplyvných jednotlivcov, aby bojkotovali britskú spravodajskú stanicu BBC.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je reportáž o ľudských právach zverejnená touto televíznou a rozhlasovou spoločnosťou, ktorá je podľa Egypta "zjavne plná lží".

 

BBC minulý týždeň zverejnila krátky dokument a reportáž, v ktorých poukázala na prípady tzv. nútených zmiznutí a mučenia, za ktorými údajne stoja bezpečnostné sily. Podľa zverejnených informácií k tomu dochádzalo od roku 2014, keď nastúpil do funkcie súčasný prezident Abdal Fattáh Sísí.

 

Reportáž vyvolala polemiku, keď mladá žena, ktorú podľa BBC nechali zmiznúť bezpečnostné sily, poskytla v pondelok rozhovor počas nočnej talkshow a poprela toto tvrdenie.

 

Hovorca BBC uviedol: "Sme si vedomí správ súvisiacich s týmto príbehom BBC, ktorý bol odvysielaný v egyptskej televízii, a vyjadrením šéfa štátnej informačnej služby. Za integritou našich reportérov stojíme."

 

K zverejneniu reportáže na BBC prišlo niekoľko týždňov pred tým, ako sa Sísí bude uchádzať o opätovné zvolenie. Viacerým nádejným uchádzačom o prezidentský úrad medzitým znemožnili kandidovať. Jedným z nich je aj bývalý náčelník generálneho štábu egyptských ozbrojených síl Sámí Anán, ktorého zadržali pre údajné falšovanie dokumentov a porušovanie armádnych predpisov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona