Po kontakte s mužom chorým na ebolu izolujú desať ľudí

NETKY.SK • 4 Október 2014, 15:11 • 2 min
Po kontakte s mužom chorým na ebolu izolujú desať ľudí

DALLAS - Desať ľudí, ktorí sa dostali do kontaktu s mužom nakazeným ebolou v americkom meste Dallas, je v súčasnosti v izolácii a pozorne ich monitorujú.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v piatok miestni predstavitelia. Všetci mali priamy či nepriamy kontakt s Thomasom Ericom Duncanom z Libérie a so zdravotnými úradmi spolupracujú, oznámili predstavitelia mesta na tlačovej konferencii. Osoby v karanténe zahŕňajú štyroch príbuzných pacienta. Pôvodné odhady hovorili až o stovke ľudí vystavených riziku v súvislosti s nákazou.


Duncan je prvou osobou, ktorej v Spojených štátoch diagnostikovali ebolu. Hospitalizovali ho v nedeľu potom, čo ho pred pár dňami omylom prepustili z inej nemocnice. Duncan asi pred týždňom pricestoval z Afriky, ktorej časti zasiahla epidémia eboly. Choroba si v západnej Afrike vyžiadala už najmenej 3 338 obetí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona