Po Kiskovej inaugurácii bude ekumenická bohoslužba v katedrále sv. Martina

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 09:58 • 2 min
Po Kiskovej inaugurácii bude ekumenická bohoslužba v katedrále sv. Martina

BRATISLAVA - V historickom chráme - v Katedrále sv. Martina v Bratislave - sa v nedeľu 15. júna o 13:30 uskutoční ekumenická bohoslužba slova pri príležitosti inaugurácie nového slovenského prezidenta Andreja Kisku.

slovakia

left justify in out

Slávnostnej bohoslužbe slova bude predsedať bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský, ktorý je aj predsedom Konferencie biskupov Slovenska (KBS). V úvode bohoslužby zaznie hymnus k Duchu Svätému ako prosba o dary Ducha Svätého pre novú hlavu štátu.

 

Po biblických čítaniach a príhovoroch Stanislava Zvolenského a predstaviteľa Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania prednesú úmysly spoločnej modlitby prítomní predstavitelia kresťanských cirkví. V závere pred požehnaním zaznie starobylý hymnus Te Deum - hymnus vďaky Bohu. 

 

Počas ekumenickej služby slova bude účinkovať zbor a orchester Slovenskej filharmónie pod vedením dirigenta Leoša Svárovského. Zaznejú diela: Mikuláš Schneider - Trnavský: Jubilate Deo, Te Deum od Wolfganga Amadea Mozarta a „Aleluja“ z Händlovho oratória Mesiáš. 

 

Zvolený prezident Andrej Kiska v nedeľu 15. júna napoludnie v bratislavskej Redute zloží sľub do rúk predsedníčky Ústavného súdu SR Ivetty Macejkovej. Nasledovať bude štátna hymna a čestné salvy, ktoré budú odpaľovať z Tyršovho nábrežia, informoval agentúru SITA komunikačný odbor národnej rady. 

 

Kiska vstúpi do prezidentského úradu na slávnostnej schôdzi Národnej rady SR, ktorá sa začne v nedeľu 15. júna o 11:45. Schôdzu otvorí predseda parlamentu Pavol Paška, nasledovať bude samotný akt sľubu. 

 

Občiansky kandidát Andrej Kiska získal v druhom kole marcových prezidentských volieb 1 307 065 hlasov oprávnených voličov, čo je 59,38 percenta odovzdaných hlasov. Súčasný premiér Robert Fico dostal hlasy 893 841 oprávnených voličov, teda 40,61 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies