Po kauze DJa Campbella volá exkanonier Shearer po nulovej tolerancii

NETKY.SK • 10 December 2013, 15:36 • 2 min
Po kauze DJa Campbella volá exkanonier Shearer po nulovej tolerancii

LONDÝN - Bývalý anglický futbalový kanonier Alan Shearer tvrdí, že proti každému, kto sa zapojí do manipulovania zápasov, treba pristupovať s nulovou toleranciou. Niekdajší útočník to uviedol len dva dni potom, čo britská polícia zadržala poltucet osôb obvinených zo športovej korupcie, následne ich prepustila do apríla na kauciu.

slovakia

left justify in out

Jednou zo šiestich vypočúvaných osôb bol aj hráč Blackburnu Rovers so skúsenosťami z Premier League DJ Campbell. K zadržaniu podozrivých došlo po tom, ako sa v nedeľnom vydaní bulvárneho denníka The Sun objavil príbeh, v ktorom bývalý hráč FC Portsmouth Sam Sodje odhalil praktiky pri výmene finančnej hotovosti za sľúbené žlté karty alebo vylúčenie v danom zápase.

"Tieto neduhy a stávkovanie sa nikdy nepodarí úplne zastaviť, ale treba zastaviť ľudí, ktorí sa do toho zapojili," povedal pre BBC 43-ročný Shearer, ktorý pôsobil v kluboch FC Southampton, Blackburn Rovers a Newcastle United. "Jednoducho sa to nesmie stávať. Ak je niekto vinný, tak by pre neho mala platiť nulová tolerancia."

Po posledných udalostiach a obvineniach vládna sekretárka Maria Millerová zvolala stretnutie lídrov z futbalu, kriketu, dostihového športu, rugbyovej ligy a rugbyovej únie. Futbalovú zložku zastupoval generálny sekretár anglickej asociácie (FA) Alex Horne, ktorý hodnotil míting veľmi pozitívne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies