Po Jasnej a Štrbskom Plese zasnežujú zjazdovky aj v Tatranskej Lomnici

NETKY.SK • 26 November 2013, 15:16 • 2 min
Po Jasnej a Štrbskom Plese zasnežujú zjazdovky aj v Tatranskej Lomnici

TATRANSKÁ LOMNICA – V noci nadnes začali so zasnežovaním zjazdoviek už aj v najväčšom lyžiarskom stredisku vo Vysokých Tatrách - v Tatranskej Lomnici.

slovakia

left justify in out

"Začali sme zasnežovať zjazdovky Bukova hora 1., Bukova hora západ a Grand slnečná, čiže zjazdovku zo Štartu na Bukovu horu," konkretizovala PR manažérka Tatry Mountain Resorts, a.s., Zuzana Fabianová. Na zasnežení týchto troch zjazdoviek pracuje momentálne okolo 20 snežných diel, ako dlho bude príprava tratí trvať, zatiaľ nie je známe. "Zatiaľ sú teploty vyhovujúce, či sa podarí zasnežiť zjazdovky v Tatranskej Lomnici do oficiálneho otvorenia zimnej sezóny, nie je isté, keďže opäť má prísť oteplenie, takže, uvidíme, ako sa počasie vyvinie," dodala Fabianová.

Ideálne podmienky na zasnežovanie sú podľa nej pri mínus 15 stupňov Celzia viac dní za sebou. V Tatranskej Lomnici však momentálne zasnežujú aj pri teplote mínus tri stupne Celzia a menej, čo je taktiež optimálna teplota na zasnežovanie. Okrem Tatranskej Lomnice spustili z nedele na pondelok (25.11.) zasnežovanie aj na Štrbskom Plese na zjazdovkách Interski, Esíčko a v Jasnej.

"Lyžiarska sezóna bola minulý rok otvorená 8. decembra, tento rok by sme veľmi radi spustili niektoré zjazdovky už v piatok 29. novembra, kedy oficiálne odštartuje zimná sezóna v Nízkych a Vysokých Tatrách. Všetko však závisí od počasia, rozhodujúce budú najbližšie dni," uzavrela Fabianová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies