Po islandskej domácej úlohe čaká Les Bleus nemecký Everest

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 12:14 • 2 min
Po islandskej domácej úlohe čaká Les Bleus nemecký Everest

PARÍŽ - Po perfektne zvládnutej domácej úlohe príde nemecký Everest. Francúzski futbalisti vo štvrťfinále domáceho EURO zdolali v nedeľu v Paríži turnajovú senzáciu Island 5:2 a vybojovali si právo vyzvať v boji o finále nemeckých majstrov sveta.

slovakia

left justify in out

"Takmer perfektné" napísal na titulke renomovaný denník L'Equipe po výborne zvládnutom štvrťfinále a pridal: "A teraz Everest." Výber trénera Didiera Deschampsa v prvom polčase zasadil Islanďanom štyri tvrdé gólové direkty a parížsky St. Denis oslavoval zaslúžený postup. "Som rád, že sme fanúšikom ponúkli zápas, po ktorom môžu byť šťastní a hrdí na náš tím. Nebolo jednoduché zvládnuť tento duel, ale všetko dôležité sme stihli spraviť už v prvej polovici zápasu. Potom som chcel šetriť hráčov ako Giroud a Koscielny, preto som ich striedal. Čelili hrozbe možnej stopky v ďalšom zápase a bolo by hlúpe stratiť ich v takomto zápase. V semifinále nás čaká Nemecko a my spravíme všetko pre to, aby sme dokázali, že sme najlepším tímom nielen v Európe, ale na celom svete," povedal po súboji lodivod "Les Bleus".

 

Teraz tak čaká na domácich oponent iného kalibru. "Nemecko je Nemecko. Sú najlepší v Európe aj na svete. Nebude to prechádzka parkom. Ale možné je všetko a my urobíme všetko, čo bude v našich silách," prisľúbil bývalý majster sveta aj Európy Deschamps. Ten má len niekoľko dní na to, aby uvažoval nad taktikou. "Budem rozmýšľať nad rozostavením. Nie som jediný, kto mení systém. Urobil tak proti Talianom aj Löw. Musím si to dobre premyslieť," uviedol 47-ročný bývalý víťaz Ligy majstrov s Marseille aj Juventusom.

 

Dva góly do siete Vikingov vyniesli honor Muža zápasu UEFA Olivierovi Giroudovi z londýnskeho Arsenalu. Ten sa vyjadril aj k obrane domácich, ktorá aj s vedomím veľkého náskoku poľavila a dovolila nadšeným hráčom súpera streliť dva góly. "Musíme takéto chyby vymazať. Proti Nemecku si ich jednoducho nemôžeme dovoliť. Zaplatili by sme totiž za ne obrovskú cenu," povedal Giroud.

 

"Modrým" sa po trestoch vrátia Adil Rami a N'Golo Kante, Löwovi budú chýbať zranení Mario Gomez, Sami Khedira a suspendovaný Mats Hummels. Až zápas ukáže, ako to ovplyvní hru oboch aktérov. Pre Nemcov hovorí fakt, že na turnaji hrali zrejme náročnejšie zápasy s Poľskom, Ukrajinou, Severným Írskom, Slovenskom a Talianskom. Francúzi sa merali s Rumunskom, Albánskom, Švajčiarskom, Írskom a Islandom. Naposledy sa rivali stretli v príprave v novembri a Francúzi vyhrali 2:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona