Po incidente na mníchovskom letisku sa už letová preprava obnovila

NETKY.SK • 27 August 2019, 15:43 • 2 min
Po incidente na mníchovskom letisku sa už letová preprava obnovila

MNÍCHOV - Na medzinárodno letisku v metropole Bavorska zrušili do týchto chvíľ už vyše 130 letov. Vedenie sa pre takýto radikálny krok rozhodlo po incidente, ktorý sa odohral vo včerajších hodinách.

slovakia

left justify in out

Počas včerajšieho dňa sa na medzinárodnom letisku v Mníchove dostal jeden z cestujúcich bez akejkoľvek kontroly do bezpečnostnej zóny, na čo polícia nariadila čiastočné uzavretie terminálov. Okrem rušenia letov musia cestujúci rátať aj s výrazným meškaním.

 

img

 

"Cestujúci musia počas celého dňa rátať s obmedzeniami v letovej prevádzke," upozorňuje mníchovské letisko s tým, že verejnosť sa má informovať u jednotlivých dopravcov o aktuálnom stave plánovaných letov. Niekoľkohodinové uzavretie letiskového terminálu 2 a časti terminálu 1 spôsobil po prílete v ranných hodinách cestujúci z tzv. tretieho štátu, ktorý nie je považovaný za bezpečný a mal sa teda podrobiť kontrole. Cez únikový východ sa však dostal do zóny, kde sa môžu pohybovať iba skontrolovaní cestujúci.

 

 

Zhruba dva a pol hodiny po incidente hovorca letiska oznámil, že podľa údajov polície sa muža podarilo zadržať. Približne o hodinu neskôr polícia umožnila opätovné sprístupnenie uzavretých priestorov, všetci cestujúci sa však museli znova podrobiť kontrolám.

Mníchovské letisko, ktoré je druhým najväčším v Nemecku, v porovnateľných dňoch odbaví v priemere 120.000 cestujúcich.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies