Žena, ktorá sem-tam klamala kvôli Trumpovi, odišla z Bieleho dom

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 06:58 • 2 min
Žena, ktorá sem-tam klamala kvôli Trumpovi, odišla z Bieleho dom

WASHINGTON - Riaditeľka komunikačného oddelenia v Bielom dome Hope Hicksová odstupuje z funkcie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v stredu agentúra AP s tým, že ide o jednu z najlojálnejších poradkýň amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten vo vyhlásení ocenil Hicksovej prácu v uplynulých troch rokoch. Uviedol, že "mu bude chýbať po jeho boku".

 

Správa o jej rezignácii prišla deň po tom, ako ju deväť hodín vypočúval výbor Snemovne reprezentantov pre tajné služby vyšetrujúci zasahovanie Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016 a kontakty medzi Trumpovou kampaňou a Ruskom.

 

Dvadsaťdeväťročná bývalá modelka sa výboru priznala, že príležitostne hovorila "nevinné lži" v Trumpov prospech. Povedala však, že neklamala o ničom podstatnom.

 

Hicksová bola Trumpovou tlačovou hovorkyňou počas jeho víťaznej kampane. Vo vyhlásení uviedla, že "neexistujú slová, ktorými by adekvátne vyjadrila vďaku prezidentovi Trumpovi".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona