Po havárii rybárskej lode pri pobreží Austrálie je nezvestných šesť osôb

NETKY.SK • 18 Október 2017, 16:23 • 2 min
Po havárii rybárskej lode pri pobreží Austrálie je nezvestných šesť osôb

CANBERRA - Po nehode rybárskej lode pri východnom pobreží Austrálie je nezvestných šesť osôb, informuje spravodajský portál BBC. Plavidlo sa prevrátilo a potopilo v pondelok večer pri meste Seventeen Seventy v štáte Queensland.

slovakia

left justify in out

Na palube sa okrem šiestich nezvestných rybárov vo veku 45, 39, 33, 28, 30 a 34 rokov nachádzal aj siedmy muž, ktorý incident prežil vďaka tomu, že sa držal trupu lode.

Miestny denník the Courier Mail informoval, že zachránený muž menom Ruben McDornan počul svojich kolegov pri pokuse o útek z lode, keď sa prevrátila.

 

On sám vo vode strávil takmer 12 hodín, kým ho zachránila okoloidúca jachta. "Bolo to číre šťastie, že dvojica prechádzajúca okolo na jachte počula krik zachráneného. Ak by to tak nebolo, nedozvedeli by sme o tom," uviedol Jeff Barnett z Queenslandskej polície.

 

Pátracie tímy objavili trosky lode, no zatiaľ žiadne stopy po mužoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies