Po hackerskom útoku v Taliansku stále nefunguje online rezervácia na očkovanie

NETKY.SK • 3 August 2021, 06:06 • 2 min
Po hackerskom útoku v Taliansku stále nefunguje online rezervácia na očkovanie

RÍM - Guvernér talianskeho regiónu Lazio, Nicola Zingaretti, kam patrí aj metropola Rím, v pondelok ubezpečoval obyvateľov, že silný hackerský útok na stránky miestnej správy nepreruší očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

slovakia

left justify in out

Útok, ktorý prišiel zo zahraničia a stále trvá, nenarušil a nenaruší ambulancie, pohotovosť, transfúzie, prijímanie do nemocníc ani ďalšie služby zdravotníctva, ubezpečil verejnosť Zingaretti. Do vyriešenia problému sa však obyvatelia nebudú môcť registrovať na očkovanie prostredníctvom webových stránok regiónu.

„Rezervačný systém je pozastavený,“ uviedol guvernér. Existujúce termíny pre prvú alebo druhú dávku vakcíny do 13. augusta podľa neho budú dodržané.

 

Asi 70 percent obyvateľov regiónu Lazio starších ako 12 rokov, ktorí majú nárok na vakcínu, je plne zaočkovaných. V celom Taliansku je to zhruba 60 percent.

Súviasiaci článok: Hackeri sa nezastavia pred ničím! V Taliansku spôsobili kolaps očkovacieho systému



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies