Po Gorile a Sasanke polícia preveruje aj kauzu Kocúr

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 06:46 • 2 min
Po Gorile a Sasanke polícia preveruje aj kauzu Kocúr

Po Gorile a Sasanke polícia preveruje aj kauzu Kocúr - Krimi Polícia sa začala zaujímať o viaceré tendre, ktoré robilo ministerstvo vnútra počas šéfovania Daniela Lipšica (vtedy KDH). Informuje o tom denník Pravda s tým, že polícia preveruje informácie sú

slovakia

left justify in out

img

Polícia sa začala zaujímať o viaceré tendre, ktoré robilo ministerstvo vnútra počas šéfovania Daniela Lipšica (vtedy KDH). Informuje o tom denník Pravda s tým, že polícia preveruje informácie súvisiace s výberovými konaniami, ktoré sa objavili prednedávnom na tej iste internetovej adrese ako predtým Sasanka či Gorila, v kauze Kocúr.
      Polícia podľa denníka zatiaľ nechce konkretizovať, ktoré tendre preveruje. Na otázku Pravdy, či je medzi nimi aj súťaž a nákup odpočúvacieho systému, ktorý mal stáť šesť miliónov eur, odmietla odpovedať. "Podozrenia z protiprávneho konania polícia preverí, a to aj v prípadoch anonymných informácií. Preveruje aj niektoré informácie publikované na internete. Špecifikovať ktoré či v akom štádiu v tejto chvíli nie je možné," potvrdila denníku hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.
      Ministerstvo vnútra však potvrdilo, že delegácia na čele s vtedajším ministrom vnútra Danielom Lipšicom, oboma policajnými viceprezidentmi, poradcom ministra vnútra Milanom Krajniakom či riaditeľom organizačného odboru Vladimírom Pčolinským spolu s ďalšími šiestimi ľuďmi boli pred dvoma rokmi v novembri na zahraničnej návšteve Izraela. Práve počas tejto návštevy malo dôjsť podľa materiálu Kocúr k dohode. "V rámci bezpečnostnej konferencie konanej v Tel Avive rokovala slovenská strana so zástupcami izraelskej firmy o upgrade technológie využívanej slovenskými policajnými a bezpečnostnými zložkami," uviedla pre Pravdu Emília Kočišová z komunikačného odboru ministerstva vnútra.
      Lipšic zdôraznil, že hoci tajná služba označila dokument Kocúr za podvrh, nemá s vyšetrovaním problém. "Nech polícia preveruje, čo uzná za vhodné," reagoval. Denník však tvrdí, že SIS neoznačila dokument za podvrh, len uviedla, že nie je jeho pôvodcom a vylučuje, že by bol výsledkom jej spravodajskej činnosti.
      Rezort ešte vlani obchod s firmou Verint aj zrealizoval a časť systému bola dovezená na Slovensko. Podľa informácií Pravdy však polícia ani iné bezpečnostné zložky tento obnovený systém nemôžu používať. Je stále zabalený v škatuliach, lebo na to, aby bol funkčný, treba k nemu ďalšie súčasti, čo by stálo ďalších okolo šesť miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona