Po francúzsky a anglicky sa musí začať učiť 570 štátnych úradníkov

NETKY.SK • 19 Apríl 2014, 12:26 • 2 min
Po francúzsky a anglicky sa musí začať učiť 570 štátnych úradníkov

BRATISLAVA - Približne 570 štátnych zamestnancov, ktorí budú v roku 2016 zapojení do predsedníctva Slovenska v Rade EÚ, sa bude musieť začať zdokonaľovať v angličtine a francúzštine.

slovakia

left justify in out

Za jazykové kurzy zaplatí ministerstvo zahraničných vecí zhruba 660-tisíc eur bez DPH, peniaze na ne však dostane z Európskeho sociálneho fondu. "V rámci jazykového vzdelávania budú poskytované kurzy anglického a francúzskeho jazyka skupinovou alebo individuálnou formou," povedal Peter Susko z tlačového odboru rezortu diplomacie. Vzdelávať by sa mali do jesene roku 2015.

 

Vláda ešte minulý rok schválila materiál, podľa ktorého sa časť zamestnancov štátnej správy bude musieť na predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ dôkladne pripraviť. Čakajú ich kurzy cudzích jazykov, budú sa učiť, ako správne rokovať, zvládať stres a krízové situácie. Tréningom krátko pred začiatkom nášho predsedníctva prejdú aj niektorí politici. So vzdelávaním a tréningami sa začalo už vlani, najintenzívnejšie však budú v roku 2015. Odborná a jazyková príprava čaká najmä členov tzv. predsedníckeho korpusu, teda predsedov prípravných orgánov a ich blízkych spolupracovníkov nielen na Stálom zastúpení SR pri EÚ v Bruseli, ale aj v jednotlivých rezortoch. Vzdelávať sa budú aj hovorcovia a tlačoví tajomníci, asistenti a stážisti, styční úradníci či administratívno-technický personál. Slovensko predsedá Rade EÚ v druhej polovici roku 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies