Po evakuácii kostola v Newtowne polícia nenašla nič podozrivé

NETKY.SK • 17 December 2012, 07:53 • 2 min
Po evakuácii kostola v Newtowne polícia nenašla nič podozrivé

Po evakuácii kostola v Newtowne polícia nenašla nič podozrivé - Svet V americkom Newtowne dnes evakuovali rímskokatolícky kostol po telefonickej hrozbe v čase bohoslužieb. Polícia neskôr informovala, že nič nebezpečné nenašla.

slovakia

left justify in out

imgV americkom Newtowne dnes evakuovali rímskokatolícky kostol po telefonickej hrozbe v čase bohoslužieb. Polícia neskôr informovala, že nič nebezpečné nenašla. Kostol sa nachádza približne dva kilometre od základnej školy, kde 20-ročný mladík zastrelil v piatok 20 detí a šesť dospelých.

V kostole sa dnes konali tri ranné omše, na ktoré prišlo mnoho ľudí. Agentúra Reuters informovala, že ku kostolu, ktorý rýchlo opúšťali veriaci, dorazila vyzbrojená polícia a boli pripravené aj sanitky.

Mesto Newtown v štáte Connecticut sa len veľmi pomaly spamätáva z tragédie, keď miestny mladík Adam Lanza zastrelil v základnej škole 20 detí vo veku šesť až sedem rokov a šesť zamestnankýň školy, vrátane riaditeľky, ktorá sa ho snažila zastaviť. Po čine spáchal samovraždu.

Agentúra AP dnes s odvolaním sa na miestne úrady informovala, že Lanza predtým, ako išiel do školy, strelil svojej matke viackrát do hlavy. Aj on napokon zomrel na strelné poranenie hlavy, ktoré si sám spôsobil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies