Po dosiahnutí dohody o "fiškálnom útese" sa Obama vrátil na Havaj

NETKY.SK • 3 Január 2013, 08:45 • 2 min
Po dosiahnutí dohody o "fiškálnom útese" sa Obama vrátil na Havaj

Po dosiahnutí dohody o "fiškálnom útese" sa Obama vrátil na Havaj

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama sa dnes vrátil na Havajské ostrovy, kde dovolenkuje jeho rodina. Šéf Bieleho domu odcestoval z Washingtonu po tom, ako Kongres na poslednú chvíľu dosiahol dohodu na odvrátenie pádu z "fiškálneho útesu".
      Dohoda zabránila zvyšovaniu daní a veľkým škrtom v rozpočte, čo mohlo americkú ekonomiku poslať späť do recesie. O príslušnej legislatíve hlasovala Snemovňa reprezentantov v utorok, predtým zákon odsúhlasil aj Senát. Biely dom zatiaľ neuviedol, kedy by Obama mohol dostať zákon na podpis, informovala tlačová agentúra AP.
      Súčasťou dohody demokratov a republikánov je predĺženie daňových úľav pre domácnosti s príjmom do 450.000 dolárov ročne a jednotlivcov s príjmom do 400.000 dolárov ročne.
      Okrem toho dohoda predĺžila podporu pre dlhodobo nezamestnaných o ďalší rok, zaručila daňové úľavy pre rodiny s deťmi a odložila automatické škrty v oblasti vládnych výdavkov o dva mesiace.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies