Po domácej Argentíne skončili aj Brazílčania, vyradil ich Paraguaj

NETKY.SK • 19 Júl 2011, 07:16 • 2 min
Po domácej Argentíne skončili aj Brazílčania, vyradil ich Paraguaj

Po domácej Argentíne skončili aj Brazílčania, vyradil ich Paraguaj

slovakia

left justify in out

img

Po domácej Argentíne sa do semifinále na 43. ročníku Copa America neprebojovali ani futbalisti ďalšieho veľkého favorita na víťazstvo Brazílie. Štvrťfinálový duel s Paraguajom sa skončil v riadnom hracom čase aj v predĺžení bezgólovou remízou, no "kanárici" prehrali v jedenástkovom rozstrele 0:2, keď nepremenili ani jeden zo štyroch pokusov.
      Brazília dominovala od začiatku zápasu a vypracovala si množstvo gólových príležitostí, no počas celého priebehu nedokázal nájsť recept na výborného brankára súpera Justa Villara. Ten navyše v rozstrele zlikvidoval pokus stopéra Thiaga Silvu a nepochodili ani hviezdy Elano, či Fred.
      Brazílčania tak vypadli z majstrovstiev Južnej Ameriky iba deň po tom, čo vo štvrťfinále skončila aj domáca Argentína, ktorá podľahla Uruguaju rovnako až po jedenástkovom rozstrele. "Keď zoberiem do úvahy ako sme dnes hrali, tak môžem povedať, že počas celej svojej kariéry som nevidel nespravodlivejší výsledok," vyhlásil brazílsky stredopoliar Ramires.
      Kým brazílski fanúšikovia museli vypiť kalich horkosti do dna, paraguajskí mohli po 22 rokoch konečne oslavovať. Presne toľko totiž trvalo, kým sa ich miláčikovia prebojovali do semifinále juhoamerického šampionátu. A to na tohtoročnom turnaji nevyhrali ani jeden zo svojich štyroch duelov. "Brazília mala vyhrať v riadnom hracom čase, no niekedy sa zrodia aj takéto výsledky. Hrali sme úplne inak ako sme pôvodne chceli," vyhlásil paraguajský tréner Gerardo Martino.
      Brazília na turnaji, na ktorom chcela skompletizovať víťazný hetrik, vôbec neočarila a od úvodu sa trápila. Tím trénera Menezesa, zložený z ostrieľaných veteránov a talentovaných mladíkov, dokázal vyhrať iba jediný zo štyroch duelov. "Kanárici" si zabezpečili postup zo skupiny po dvoch remízach s Venezuelou a Paraguajom až po výhre 4:2 nad Ekvádorom. "Teraz je dôležité, aby sme si udržali chladnú hlavu a nepozerali na to tak, že všetko bolo negatívne. Po náročnom štarte sme sa zlepšili a budeme pokračovať v tvrdej práci, aby sme v budúcnosti dosiahli lepšie výsledky," povedal Menezes. "Prehrali sme s tímom, ktorý ešte nevyhral a predsa sa prebojoval do semifinále. No taký je futbal a musíme sa naučiť s tým žiť," dodal.
      "Jediné, čo môžeme urobiť, je ospravedlniť sa za nepremenené jedenástky. V zápase bolo veľa pozitív a urobili sme minimum chýb," povedal stopér Thiago Silva.
            Paraguaj sa v semifinále stretne s Venezuelou, ktorá vyradila Chile, v druhom zápase nastúpia Uruguaj a Peru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona