Po dlhšom pátraní zatkli kňaza, ktorý bol vodcom zločineckého gangu

NETKY.SK • 1 Február 2014, 09:13 • 2 min
Po dlhšom pátraní zatkli kňaza, ktorý bol vodcom zločineckého gangu

BOGOTA - Kolumbijského kňaza Óscara Ortiza, vlani odsúdeného na 19 rokov väzenia za riadenie zločineckého gangu, zatkli po niekoľkomesačnom pátraní. Oznámila to dnes kolumbijská generálna prokuratúra, na ktorú sa odvolávala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ortiza zatkli v meste La Virginia v stredozápadnej provincii Risaralda. Na zásahu sa zúčastnila armáda.
     
Najvyšší súd v kolumbijskom meste Medellín odsúdil Ortiza v auguste. Tohto bývalého kňaza rímskokatolíckej cirkvi, ktorý pôsobil v meste San Antonio de Prado na okraji Medellínu, zatkli v roku 2010 a nakoniec odsúdili v neprítomnosti za riadenie gangu známeho pod názvom "Los desmovilizados de El Limonar" (Demobilizovaní muži El Limonaru).
     
Členovia gangu, ktorý sa dopúšťal únosov a vydierania, boli väčšinou bývalí príslušníci krajne pravicovej polovojenskej organizácie - tá operovala v uvedenej mestskej oblasti v provincii Antioquia, ktorej metropolou je práve Medellín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies