Po dlhom utrpení majú niektorí zachránení baníci problém s alkoholom

NETKY.SK • 22 Október 2010, 12:16 • 2 min
Po dlhom utrpení majú niektorí zachránení baníci problém s alkoholom

Po dlhom utrpení majú niektorí zachránení baníci problém s alkoholom

slovakia

left justify in out

img

Niektorí z 33 zachránených čilských baníkov majú problémy s pitím alkoholu, uviedla dnes tlačová tlačová agentúra DPA.
      Po dlhom čase abstinencie bol alkohol očividne jednou z vecí, ku ktorej sa chceli vrátiť, povedal lekár Jorge Díaz. Problémy lekári očakávali, ale ak sa to zhorší, niektorí muži budú musieť byť hospitalizovaní.
      Lekár pripomenul, že dvaja baníci už kvôli dlhým oslavám neprišli na psychoterapiu. Podľa jeho slov je však konzumácia alkoholu u zachránených mužov ešte stále v norme s tým, čo čilská kultúra akceptuje.
      Ako ďalej Díaz vysvetlil, jedným z problémov je návrat k sociálnemu životu, k čomu v Čile z kultúrneho hľadiska patrí aj alkohol.
      Baníci, väčšinou prostí ľudia, pracovali v bani od svojich tínedžerských rokov. Po záchrane po 70 dňoch pod zemou majú množstvo príležitostí na spoločenské stretnutia.
      Štyria vo štvrtok odcestovali do Španielska, aby poskytli rozhovor televízii. Jeden má namierené na maratón do New Yorku a chce navštíviť Graceland, niekdajšie sídlo Elvisa Presleyho.
      Všetkých 33 baníkov pozvali na domáce zápasy klubov Manchester United a Real Madrid, dostali zadarmo dovolenky v Grécku a Dominikánskej republike, ako aj ďalšie pozornosti.
      Piati muži chcú mať svadbu v kostole, ďalší si hľadajú priateľky. Daniel Herrera, považovaný za jedného z najhanblivejších mužov skupiny, má rande s talianskou televíznou celebritou Barbarou Predottiovou. Spájajú ju s večierkami talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho.
      Baník Yonny Barrios, známy záletník, bude tvárou kampane za tajnú lásku v Spojených štátoch a programov v Čile a Paname, zameraných na sexuálne zdravie mužov.
      Psychológ Alberto Iturra povedal, že chlapi sa dostali spod zeme. "Je to akoby sa znovu narodili, budú šťastní," poznamenal psychológ, ktorí im pomáhal prekonávať ich utrpenie pod zemou.
      Zoči-voči entuziazmu, ktorý baníkov sprevádza, však Iturra varoval, že 33 muži sú síce vzorom prežitia, nie však vzorom pre život či modelmi správania.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies