VIDEO Po diskusii s Kollárom Sulík dúfa, že je bližšie k pravicovej koalícii

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 14:54 • 2 min
VIDEO Po diskusii s Kollárom Sulík dúfa, že je bližšie k pravicovej koalícii

BRATISLAVA - Líder SaS Richard Sulík má nádej, že sa pravicoví politici po dnešku posunuli o ďalší krok vpred smerom k širokej pravicovej koalícii s 87 mandátmi. Povedal to po dnešnom neformálnom rokovaní s lídrom Sme rodina Borisom Kollárom.

slovakia

left justify in out

"Bolo to štvrté neformálne stretnutie v Liberálnom dome, nateraz posledné. Oceňujem vecný a ústretový prístup pánov Kollára a Milana Krajniaka (Sme rodina). Darí sa nachádzať spoločný prienik. Ak dostanem poverenie od prezidenta Andrej Kisku na zostavenie vlády, stretnem sa aj s Andrejom Dankom (SNS). Potom uvidíme, či koalícia vznikne alebo nie," povedal.

 

Napriek tomu, že premiér Robert Fico (Smer-SD) v stredu (9.3.) vyhlásil, že základ stabilnej vlády môže byť len za účasti Smeru-SD a SNS, si Sulík verí. "Robím na tom, aby sme zložili vládu. Voliči rozhodli, že nechcú vládu Roberta Fica a najmä nechcú oligarchov, ktorí sú za ním. Pokladám za moju povinnosť urobiť všetko preto, aby vznikla pravicová vláda slušných ľudí, ktorá nebude toľko kradnúť," dodal.

 

Kollár aj dnes Sulíkovi oznámil, že jeho hnutie nemá záujem obsadiť žiadne ministerstvo, aj keď má podľa svojich slov nárok na dve. "Sme ochotní ísť do koalície, aby sme si mohli ustrážiť naše priority. Chcem tiež vidieť, či sa náhodou nebudú nominovať ďalšie tety Anky či nejakí maséri," vysvetlil.

 

Boris Kollár chce za podporu vlády presadiť niektoré zo svojich priorít, ako exekučná amnestia, zrušenie doplatkov za lieky, či zákony proti neprispôsobivým občanom. "Je to pár téz, na ktorých budeme trvať a chcem to splniť. Nejdem do politiky, aby som kradol a skočil na nejakú kosť. Chcem to robiť poctivo," uzavrel.

 

 

Boris Kollár a Richard Sulík NAŽIVO!ˇ

Posted by Samuel Migaľ TV JOJ on 10. marec 2016




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona